Prva liga

Projekt 60minutaKRENI

Cilj projekta je motivirati djecu na bavljenje fizičkom aktivnošću te potaknuti zajednicu na stvaranje uvjeta za provedbu svakodnevne fizičke aktivnosti djece.

Projekt 60minutaKreni osmišljen je s jasnom vizijom – biti pokretač i promotor inicijative za usvajanje životnih navika koje se temelje na svakodnevnoj 60-minutnoj fizičkoj aktivnosti djece u razvoju i tako pridonijeti stvaranju bolje i zdravije zajednice.

Promocija važnosti svakodnevne fizičke aktivnosti i sportskih vrijednosti naša je misija, a to činimo kako bismo potaknuli djecu, roditelje, škole i zajednicu na važnost usvajanje navika svakodnevnog bavljenja fizičkom aktivnošću. Našim radom želimo podići svijest javnosti i informirati ju putem medija te suradnjom s udrugama i lokalnom zajednicom.

Autor slike: Erste Plava liga

Želimo kod svih roditelja, nastavnika i trenera zainteresiranih za zdravlje djece oživjeti i osnažiti svijest o ulozi sporta i redovite svakodnevne tjelesne aktivnosti u usvajanju zdravih životnih navika u razvojnoj fazi djece i potaknuti sve sudionike na suradnju u promicanju sportskih vrijednosti.
Sport je za našu djecu zdrav i zabavan način da se potakne usvajanje zdravih životnih navika i poželjnih društvenih vrijednosti!

Sport je za našu djecu zdrav i zabavan način da se potakne usvajanje zdravih životnih navika i poželjnih društvenih vrijednosti!

Znanstvenici i stručnjaci preporučili su da se u razvojnoj fazi života dijete treba minimalno 60 minuta dnevno baviti fizičkom aktivnosti uz stručno vodstvo

Razlozi za bavljenje fizičkom aktivnošću:

  1. Zdrav razvoj muskulature i tjelesnog stava
  2. Postavljanje temelja kontinuiranog bavljenja sportom od djetinjstva na dalje
  3. Učenje o zdravim prehrambenim navikama
  4. Prevencija kroničnih bolesti
  5. Smanjenje sjedilačkih aktivnosti
  6. Prevencija pretilosti kod djece
  7. Usvajanje sportskih i društvenih vrijednosti – upornosti, hrabrosti, marljivosti, discipline
Autor slike: Erste Plava liga

Ključne poruke koje želimo poslati:

  • Promicanje važnosti svakodnevne fizičke aktivnosti i utjecaj na prevenciju zdravstvene skrbi.
  • Naglasak na usmjerenu fizičku aktivnost koja se odnosi na važnost provedbe aktivnosti uz stručan nadzor voditelja sportskog programa.
  • Promicanje važnosti stvaranja uvjeta za provedbu besplatne svakodnevne fizičke aktivnosti za svu djecu.