Vijesti

13.9.2022.

Zagrebački školarci najuspješniji na finalu Erste Plave lige 2022

Prema izjavama prve zvijezde mitinga Sandre Perković i ostalih sudionika jednog od najjačih svjetskih atletskih mitinga, naši su školarci značajno pridonijeli pravom navijačkom ozračju na stadionu

Pobjedom ekipe Zagreba u finalu, okončana je deseta sezona Erste Plave lige, najvećeg atletskog natjecanja školaraca u Hrvatskoj. Školarci iz Zagreba i regije sakupili su 824,5 bodova za uvjerljivu pobjedu ispred Zadra (725,5) i Čakovca (703).

Na natjecanju održanom na stadionu Mladosti u uvertiri 72. Memorijala Borisa Hanžekovića, učenice i učenici iz Zagreba ostvarili su čak 10 pojedinačnih pobjeda.

Pobijedili su Zagrepčani i u obje štafetne trke na 4×60 metara. Učenice su s 34.99 bile najbolje ispred Zadra (35.21) i Rijeke (35.90), a učenici su pobijedili s (35.74) ispred Zadra (35.77) i Čakovca (36.26).

Nakon završetka natjecanja svi su sudionici finala ostali na stadionu Mladosti pratiti 72. Memorijal Borisa Hanžekovića, navijati za Sandru Perković i ostale svjetske atletske zvijezde.

Prema izjavama prve zvijezde mitinga Sandre Perković i ostalih sudionika jednog od najjačih svjetskih atletskih mitinga, naši su školarci značajno pridonijeli pravom navijačkom ozračju na stadionu. Oni su, pak, kućama otišli bogatiji za brojne autograme i fotografije s atletskim zvijezdama kao i iskustvom sudjelovanja na jednom uistinu velikom sportskom natjecanju.

U finalu je sudjelovalo 500 školaraca koji su to izborili na kvalifikacijskim natjecanjima u Vukovaru, Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Kninu i Makarskoj, na kojima je ove godine sudjelovalo rekordnih 4138 malih atletičara.

Školarci od 3. do 6. razreda natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Zanimljivo je da su se neki od njih natjecali u finalu već četvrti put, što znači da su sudjelovali na Erste Plavoj ligi u svim dobnim skupinama.

Rezultati finala Erste Plave lige 2022>>>

Foto galerija finale Erste Plave lige 2022>>>
 

Foto: Renato Branđolica/Pro Sport

Finale Erste Plave lige Memorijal Borisa Hanžekovića Zagreb