Vijesti

27.4.2023.

U Zadru smo dobili prve finaliste Erste Plave lige 2023

Foto: Jure Mišković/Pro Sport

„Često s prijateljima komentiram Erste Plavu ligu i svi se slažemo da je to super natjecanje. Sportom se treba baviti zato jer je to zabavno i bolje se osjećaš kada odradiš dobar trening“, kaže učenica šestog razreda Katarina Benić

Kvalifikacijama u Zadru započela je 11. sezona Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj. Na stadionu sportskog centra Višnjik startalo je 529 učenica i učenika od 1. do 6. razreda osnovnih škola iz Zadra i okolice, a natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa.

Po dvoje najboljih osmoškolaca u svakoj disciplini plasiralo se na finalno natjecanje u Zagrebu, koje će se održati 9. rujna u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića. Neki od njih su podijelili s nama svoje impresije.

„Na Erste Plavu ligu došla sam zbog zabave jer meni je sport zabavan. Erste Plava liga je odlično natjecanje i još bi više djece trebalo sudjelovati. Nastupila sam ovdje u bacanju kugle i trčanju na 60 metara i plasirala se u finale. Bila sam i prošle godine finalistica i pobijedila u bacanju kugle. Odlično je bilo na finalu u Zagrebu jer smo nakon našeg natjecanja gledali i atletski miting na istom stadionu. Često s prijateljima komentiram Erste Plavu ligu i svi se slažemo da je to super natjecanje. Sportom se treba baviti zato jer je to zabavno i bolje se osjećaš kada odradiš dobar trening. Ja se i inače bavim sportom. Treniram šah u ŠK Zadar i atletiku u Fortiusu od pretprošle godine“, kaže učenica šestog razreda Katarina Benić.

Rok Milanja se već smatra iskusnim i vrlo uspješnim atletičarom.

„Nije mi ovo prva godina da sam sudjelovao na Erste Plavoj ligi. Vrlo sam dobar u atletici koju treniram već osam godina, drugi sam u državi u skoku u dalju, pa ne bi, rekoh, škodila još poneka medalja. Danas sam nastupao u skoku u dalj i utrci na 60 metara i pobijedio te se tako plasirao na finale u Zagreb. Lani nisam bio na finalu jer sam bio ozlijeđen, ali sam bio godinu prije. Bilo mi je tamo jako zabavno jer je i cijelo društvo bilo tamo“, rekao je Rok.

Natjecanje Erste Plave lige u Zadru organizirao je atletski klub Fortius.

Erste Plava liga nastavlja se kvalifikacijama u Osijeku i Makarskoj.

Fotografije pogledajte ovdje>>>