Vijesti

28.4.2023.

U Gradskom vrtu 561 školarac sudjelovao u kvalifikacijama Erste Plave lige 2023

Foto: Renato Branđolica/Pro Sport

„Ostao sam nakon Erste Plave lige u atletici i sada trčim uglavnom preponaške discipline u AK Slavonija-Žito i mislim da su mi za sada rezultati super. Cilj mi je u narednim godinama napraviti neki veći rezultat i nastaviti dalje trenirati atletiku“, kaže Nikola Šešum

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku održano je kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2023 na kojem je sudjelovao 561 školarac iz cijele županije. Učenice i učenici 1. do 6. razreda iz Slavonije popunili su čak 790 startnih mjesta, a po dvoje najboljih u svakoj disciplini sudjelovat će na finalu lige u Zagrebu 9. rujna.

U prethodnih deset godina na ovom je natjecanju sudjelovalo više od 36.000 učenika, a mnogi od njih su upravo zahvaljujući Erste Plavoj ligi upoznali sport i ostali u njemu.

Jedan od njih je i danas uspješan mladi atletičar atletskog kluba Slavonija-Žito Nikola Šešum.

„Erste Plava liga mi je bila jako zanimljivo iskustvo, svidjela mi se atmosfera na tom natjecanju i bilo mi je jako zabavno. U svom prvom nastupu sam trčao 60 metara i bio drugi, a bacao sam i vortex te osvojio treće mjesto. U finalu u Zagrebu sam bio peti na 60 metara. Ostao sam nakon toga u atletici i sada trčim uglavnom preponaške discipline u AK Slavonija-Žito i mislim da su mi za sada rezultati super. Cilj mi je u narednim godinama napraviti neki veći rezultat i nastaviti dalje trenirati atletiku“, kaže Nikola.

Erste Plava liga je imala veliku ulogu i u izboru sporta Lane Barišić, koja je i ove godine briljirala na natjecanju.

„Nastupam već niz godina na Erste Plavoj ligi i ovo mi je natjecanje pomoglo da zavolim atletiku jer mi je uistinu doživljaj nastupiti na njemu. Ove sam godine trčala 60 i 600 metara. Na kraćoj sam dionici bila druga, a na dužoj prva, pa ću u obje discipline nastupiti na finalu u Zagrebu. Već sam nastupala u finalu i bilo mi je to odlično iskustvo. I otvorenje i samo natjecanje bili su baš super. Sada treniram atletiku u Slavonija-Žitu i za sada sam na dužim disciplinama. Vjerujem da ću još dugo ostati u atletici i baviti se tim sportom vrlo ozbiljno“, rekla je učenica petog razreda OŠ Miroslava Krleže.

Atletski klub Slavonija-Žito još se jednom pokazao kao odličan organizator kvalifikacija. Okupljen je velik broj volontera, a ostvarena je i suradnja s osječkim Crvenim križem. Natjecanju su nazočili i neki trofejni osječki sportaši, među kojima i veslačica Mirna Rajle Brođanac te gimnastičar Robert Seligman.

Kvalifikacije Erste Plave lige nastavljaju se 29. travnja u Makarskoj.

Fotografije pogledajte ovdje>>>

atletika erste plava liga 2023 Osijek