Vijesti

20.11.2023.

Svaki dan mora biti Svjetski dan djece!

Foto: Renato Branđolica/Pro Sport

Svake godine se 20. studenoga obilježava Svjetski dan djece. Znate li zašto i koje poruke toga dana želimo poslati svima na svijetu?

Tog dana je, naime, 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta, kojom se svijet obavezao da će svoj djeci na svijetu biti osigurana jednaka prava i da ćemo svi zajedno raditi na stvaranju svijeta u kojem će svako dijete imati priliku rasti, učiti, razvijati svoje sposobnosti i talente, odrastati u obitelji, biti sigurno i zaštićeno. Svako dijete ima pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, igru, zaštitu i još mnogo toga.

Erste Plava liga već 11 godina promovira pravo svakog djeteta da se bavi sportom, da se natječe i stvara nova poznanstva. Beskrajno nas veseli što je više od 40.000 djece kroz natjecanja Erste Plava liga na stadionima čulo navijanje i pljesak s tribina upućen njima i što su bila ponosna na sebe zbog toga.

Za Erste plavu ligu Svjetski dan djece nije samo 20. studenoga svake godine. Za nas je Svjetski dan djece baš svaki dan tijekom godine!

Sretno vam bilo svih 365 Svjetskih dana djece!

atletika epl2023 svjetski dan djece