Vijesti

12.6.2021.

Poznati i finalisti Erste Plave lige iz Knina

Deveto izdanje Erste Plave lige, najmasovnijeg atletskog natjecanja osmoškolaca u Hrvatskoj, nastavljeno je kvalifikacijama u Kninu.

Učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola natjecali su se na stadionu NK Dinara u trčanju na 60, 300 i 600, metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Natjecalo se njih 111, a po dvoje najboljih u svakoj disciplini plasiralo se na finale lige koje će biti održano 14. rujna u Zagrebu, u okviru 71. Memorijala Borisa Hanžekovića.

Natjecatelje su došli pozdraviti šibensko-kninski župan Marko Jelić, dogradonačelnica Knina Kristina Perić te ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam na stadionu na kojem nikad nisam skakala, pa to na neki način danas nadoknađujem. Kada se obraćam djeci i roditeljima na natjecanjima Erste Plave lige najviše volim istaknuti kako je važno da uživate i da se veselite sportu jer sport prije svega to i mora biti. Brige dolaze kasnije, ako se odlučite posvetiti sportu cijeli život, ali ovo je doživljaj u kojem vam želim da uživate“, rekla je Blanka koja je i u Kninu podijelila velik broj medalja i autograma te ispunila brojne želje malih atletičara za fotografiranjem s njom.

Osim osmoškolaca, u Kninu se u utrci na 60 metara i u bacanju vortexa natjecao i 31 i član Udruge osoba s invaliditetom sveti Bartolomej. Misija ove kninske udruge je doprinijeti kvalitetnom životu djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, zagovaranjem i osnaživanjem njihovog ravnopravnog sudjelovanje u svim segmentima društva.

blanka vlašić erste plava liga knin