Vijesti

26.5.2023.

Na kvalifikacijama Erste Plave lige u Rijeci nastupili učenici iz čak 44 škole!

Foto: Renato Branđolica/Pro Sport

Na Erste Plavoj ligi nastupam od trećeg razreda. Atletika je vrlo važna jer djeca nakon nje mogu trenirati bilo koji drugi sport, budući da je atletika kombinacija brzine i snage, što je važno u svakom sportu, kaže Lovro Papić iz OŠ Srdoči

U Rijeci su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2023 na kojima smo dobili sudionike finala u Zagrebu 9. rujna. Na Kantridi je trčalo, skakalo i bacalo 603 učenica i učenica 1. do 6. razreda iz čak 44 osnovne škole Primorja i Gorskog kotara.

Natjecanju je nazočila i olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira i ambasadorica Erste Plave lige Sara Kolak, koja je svoju atletsku karijeru također započela na jednom školskom natjecanju.

Prema riječima direktorice Atletskog kluba Kvarner Ive Florjančič na Erste Plavoj ligi su u proteklih 11 godina nastupale brojne atletičarke i atletičari kluba s Kantride, od kojih su se mnogi na ovim kvalifikacijama pojavili u ulozi volontera na raznim organizacijskim poslovima.

Među sudionicima riječkih kvalifikacija bilo je puno osmoškolaca kojima je Erste Plava liga već godinama nezaobilazno natjecanje.

„Na Erste Plavoj ligi nastupam već tri godine, a prošle godine sam bila i finalistica u bacanju kugle. Danas sam bacala kuglu i skakala u dalj. Počela sam proteklih godine i ozbiljnije trenirati atletiku, pa sam već bila i na državom dvoranskom prvenstvu druga u bacanju kugle. Mislim da je bitno da se djeca već u ranoj dobi upoznaju s raznim sportovima, pa se radi zdravlja i nastave baviti sportom“, kaže učenica 6. razreda OŠ Srdoči Vana Abramović.

Zara Mateljan ima jednako dugačak staž na ovom natjecanju.

„Treći put sam na Erste Plavoj ligi i isto toliko godina treniram atletiku. Danas sam trčala na 60 metara i skakala u dalj. U dalju sam lani bila treća u skoku u dalj na finalu u Zagrebu. Važno je doći na ovo natjecanje da bi djeca stekla neke sportske navike, ne samo u atletici nego i u drugim sportovima“, rekla nam je ova učenica 6. razreda OŠ Kantrida.

Učenik 6. razreda OŠ Srdoči Lovro Papić zašto je prije bilo kojeg drugog sporta važno trenirati atletiku.

„Na Erste Plavoj ligi nastupam od trećeg razreda. Skačem u dalj i trčim na 600 metara. Prije dvije godine nastupao sam i na finalu u Zagrebu. Atletika je vrlo važna jer djeca nakon nje mogu trenirati bilo koji drugi sport, budući da je atletika kombinacija brzine i snage, što je važno u svakom sportu. Ja se želim ozbiljno baviti atletikom i ostvariti u budućnosti dobre rezultate“, kaže Lovro.

Rezultate pogledajte ovdje>>>

Fotografije pogledajte ovdje>>>

Kvalifikacije Erste Plave lige 2023 nastavljaju se 1. lipnja natjecanjem na Sveticama u Zagrebu.

ak kvarner atletika erste plava liga 2023 Rijeka