Vijesti

10.9.2023.

Finale Erste Plave lige 2023: Zagrebački školarci ukupni pobjednici

Foto: Renato Branđolica/Pro Sport

Erste Plava liga prepoznala je važnost uključivanja što većeg broja djece u atletiku, i već 11 godina provodi najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj

Učenice i učenici osnovnih škola iz Zagreba i okolice ukupni su pobjednici finala Erste Plave lige 2023. Oni su skupili 939 bodova i uvjerljivo slavili ispred školaraca iz Rijeke (772) i Zadra (754).

Na finalnom natjecanju održanom na stadionu Mladosti u Zagrebu u okviru 73. Boris Hanžeković memorijala ostvarili su devet pojedinačnih pobjeda.

Kvalifikacije u 10 hrvatskih gradova okupljaju godišnje preko 4000 djece, i na taj način ih motiviraju na učenje, napredovanje, istovremeno im pružajući mogućnost da se druže s vršnjacima i otkrivaju svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima njihovom uzrastu

Učenici 4. do 7. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske i u finalu su se natjecali u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexa te u štafetama 4×60 metara.

Erste Plava liga prepoznala je važnost uključivanja što većeg broja djece u atletiku, i već 11 godina provodi najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj. Erste Plava liga ujedno usmjerava djecu u sustav sporta, mnoga od njih nakon tog iskustva ostaju u atletici, pa je samim time vrlo važna i za hrvatsku atletiku u cijelosti.

Rezultate pogledajte OVDJE>>>

EPL 2023 Finale EPL 2023 Zagreb