Vijesti

19.5.2023.

Erste Plava liga je natjecanje po mjeri školaraca

Foto: Renato Banđolica/Pro Sport

Posebno vodim računa o tome da onim klincima koji prvi put dođu na trening upravo Erste Plava liga bude jedno od prvih natjecanja jer im to olakšava prilagodbu sportu i natjecanjima, kaže predsjednik i trener u atletskom klubu Zabok Matija Grabrovečki

Prohladno vrijeme nije obeshrabrilo osmoškolce iz Međimurja i okolnih županija da dođu u Čakovec na kvalifikacija Erste Plave lige 2023. I oni su u utrkama na 60, 300 i 60 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa tražili svoje mjesto u finalu koje će se održati 9. rujna u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.

Posebnu pozornost je brojnošću i klupskim obilježjima privukla skupina djece okupljena oko trenera Matije Grabrovečkog, čijim je najmlađim atletičarima Erste Plava liga postalo nezaobilazno natjecanje.

„Doveo sam 15 djece iz Zaboka. Većinom su to učenici osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, ali ima ih i iz Oroslavlja, Velikog Trgovišća i Krapine. Već četiri godine dovodim djecu na Erste Plavu ligu jer je ovo natjecanje koje je prilagođeno njihovom uzrastu. Djeci se dopušta malo više slobode, opuštena su i to je za njih jako dobro. Dođu na ovo natjecanje i neki poznati sportaši, djeca se druže s njima i to im bude jako zanimljivo. Mislim da baš tako trebaju izgledati natjecanja školaraca. Zato posebno vodim računa o tome da onim klincima koji prvi put dođu na trening ili su manje na treningu upravo Erste Plava liga bude jedno od prvih natjecanja jer im to olakšava prilagodbu sportu i natjecanjima. Najzanimljivije discipline na Erste Plavoj ligi su im vortex i skok u dalj, iako je nekima draže trčanje“, kaže Matija Grabrovečki, predsjednik i trener u Atletskom klubu Zabok.

Njegovo oduševljenje Erste Plavom ligom dijele i njegovi učenici.

„Dolazim na Erste Plavu ligu jer je to zabavno i jer se volim natjecati. U klubu treniram trčanje na 60 metara i vortex, a u istim sam disciplinama nastupao i ovdje. Mislim da se djeca moraju baviti sportom jer se moramo puno kretati da ne budemo debeli“, pojasnio nam je Matej Ciglar, učenik 3. A razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog.

Blaž Grabušić iz 3. C razreda iste škole također je u najranijoj dobi zavolio atletiku.

„Drugi put sam na Erste Plavoj ligi, bacao sam ovdje vortex i trčao na 300 metara. Dolazim na ovo natjecanje jer mi je zabavno. Treniram razne discipline i mislim da je jako važno da se djeca bave sportom i da budu aktivna.“

Erste Plave liga 2023 nastavlja se kvalifikacijama u Rijeci 25. svibnja.

Fotografije pogledajte ovdje>>>

Rezultate pogledajte ovdje>>>

AK Zabok atletika čakovec erste plava liga 2023