Vijesti

26.5.2021.

Blanka Vlašić na startu Erste Plave lige u Vukovaru!

Erste Plava liga 2021 starta u Vukovaru, u petak 28. svibnja.

Posebna gošća kvalifikacijskog natjecanja u Vukovaru bit će ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis te nekad najbolja atletičarka i najbolja sportašica svijeta. Druženje sudionika lige s Blankom Vlašić, vukovarskim sportašima i medijima počinje u 18 sati ispred Erste banke u ulici Josipa Jurja Strossmayera.

Start i kalendar lige i ove su godine prilagođeni epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, a natjecanje će se u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održati u devet gradova.

Erste Plava liga, najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj, održava se devetu godinu zaredom i dosad je na njemu sudjelovalo više od 28.000 natjecatelja. Učenici i učenice hrvatskih osnovnih škola i ove će se godine natjecati u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – u utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. U finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste.

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige 2021 održat će se prema sljedećem kalendaru:

VUKOVAR – petak, 28.5.

ČAKOVEC – ponedjeljak, 31.5.

RIJEKA – utorak, 1.6.

OSIJEK – srijeda, 2.6.,

ZADAR – četvrtak, 10.6.,

KNIN – petak, 11.6.

MAKARSKA – subota, 12.6.

PULA – ponedjeljak, 14.6.

ZAGREB – utorak, 15.6.

Finale lige održat će se 14. rujna 2021. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – 71. Memorijala Borisa Hanžekovića. Nastup s najvećim svjetskim zvijezdama i poznatim hrvatskim atletičarima poput Sandre Perković i Sare Kolar tako postaje nezaboravno iskustvo za sve mališane.

Online prijava na natjecanje moguće su na službenoj web stranici lige, na poveznici www.ersteprvaliga.hr/plava-liga/prijava-na-natjecanje/

Organizator natjecanja je atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima i uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Istraživanja pokazuju da se u Hrvatskoj tek 39% dječaka i 26% djevojčica u dobi od jedanaest godina bavi tjelesnom aktivnošću. Upravo zato projekt #60minutaKRENI u sklopu Erste Plave Lige promiče značaj svakodnevne fizičke aktivnosti. Usvajanje zdravih životnih navika izgrađuju se od malih nogu. Erste Plava liga, atletsko natjecanje za djecu uzrasta od 9-13 godina idealno je otkrivanje ljubavi prema sportu i fizičkoj aktivnosti.

60minutaKRENI atletsko natjecanje blanka vlašić erste plava liga vukovar