Vijesti

2.6.2021.

Blanka na Erste Plavoj ligi u Rijeci s učenicima iz 40 osnovnih škola!

U Rijeci je održano kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2021.

Na Kantridi je nastupilo 316 učenica i učenika iz 40 osnovnih škola Primorsko-goranske županije, koji su se natjecali u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige u Zagrebu, u sklopu 71. Memorijala Borisa Hanžekovića.

Male atletičare došao je pozdraviti i novoizabrani gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

„Jako mi je drago da smo se našli ovdje na jednom od najljepših stadiona na svijetu, na našoj Kantridi, s djecom iz cijele Primorsko-goranske županije. Rijeka je uvijek bila grad koji diše sportski, dokaz tome je i što smo od Europske komisije proglašeni za europski grad sporta 2022. godine. Veselimo se i toj tituli. Jako mi je drago i što unatoč pandemiji koronavirusa održavamo ovo natjecanje, želim vam što bolje rezultate i da ih potvrdite u finalu Erste Plave lige u Zagrebu“, rekao je Filipović.

Na Kantridi je bila i dugogodišnja ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić, koja je otkrila da ju za Rijeku vežu mnoge lijepe sportske uspomene.

„Veliko mi je zadovoljstvo doći na Kantridu, ovdje sam napravila puno odličnih skokova u mladim danima. Manje je, međutim, poznato to da me riječki Kvarner posudio za jedno natjecanje europskog kupa koje se održavalo u Zagrebu, tako da Rijeka i ja imamo dugu povijest. Svima vama koji sudjelujete želim najbolje moguće rezultate, a već to što se bavite sportom važnije je od samih rezultata. U sportu je uvijek važno i dobro se zabaviti, pa vam želim da se na ovom natjecanju i dobro zabavite te da otkrijete svoje talente i možda ostanete u sportu“, rekla je Blanka.