Vijesti

28.5.2022.

Atletika u Vukovaru raste uz našu Erste Plavu ligu

Djeci se u početku atletika možda i ne čini tako atraktivnom, no jednom kada se oprobaju u njoj, kada se učlane u klub i počnu trenirati, tada budu jako sretni i jedva čekaju doći na stadion, kaže tajnik AK Vukovar Daniel Lovrinović

Velik broj natjecatelja na pravom atletskom stadionu, uzbudljive borbe i tribine pune gledatelja obilježili su sjajne kvalifikacije Erste Plave lige u Vukovaru, na kojima je 441 školarac iz cijele županije popunio 626 startnih mjesta. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini plasiralo se na finale u Zagrebu.

Još prije pet godina u Vukovaru nije bilo ni Erste Plave lige ni atletike. Tek osnovani atletski klub Vukovar, uz pomoć AK Slavonija-Žito iz Osijeka, uključio se tada u ovaj projekt kojem je glavni cilj uključivanje što većeg broja djece u sustav sporta.

„AK Vukovar je vrlo mlad klub, ovo je naša četvrta godina organizacija Erste Plave lige i svaki put je to sve bolje i bolje. Siguran sam da će sljedeće godine biti još boje i još više djece. Sami se dosta angažiramo i u organizaciji ovog natjecanja i u privlačenju mladih atletičara u klub. Obilazimo škole, dijelimo letke po gradu, promoviramo se na web stranicama i društvenim mrežama, angažiramo rodbinu i prijatelje. Djeci se u početku atletika možda i ne čini tako atraktivnom, no jednom kada se oprobaju u njoj, kada se učlane u klub i počnu trenirati, tada budu jako sretni i jedva čekaju doći na stadion“, priča nam tajnik AK Vukovar Daniel Lovrinović, koji s puno optimizma gleda na nastavak ove sjajne atletske priče u Vukovaru:

„Sada konačno imamo pravi stadion, do sada ga još nismo imali. I zato sada gledamo u budućnost, ne za iduće dvije, tri godine, nego za idućih 20 godina. Želimo klub podići na noge i biti prepoznatljivi, da imamo svoj brend i svoje atletičare na velikim atletskim natjecanjima. Jako smo zahvalni atletskom klubu Slavonija-Žito što nam u svemu tome, kao i u organizaciji Erste Plave lige, jako puno pomaže.“

Vukovar sve više postaje grad sporta. Atletika u Vukovaru raste uz Erste Plavu ligu i nema nikakve sumnje da ćemo uskoro na natjecanjima diljem Hrvatske gledati atletičarke i atletičare koji su se s atletikom i sportom uopće upoznali upravo na ovom natjecanju.

Rezultate natjecanja u Vukovaru pogledajte ovdje.

Daniel Lovrinović Erste Plava liga 2022 vukovar