Vijesti

6.5.2023.

Atletika u Vukovaru raste s Erste Plavom ligom

Foto: Siniša Sunara/Pro Sport

Grad Vukovar je puno uložio u izgradnju stadiona i infrastrukturu, a onda je Erste Plava liga donijela atletiku u Vukovar. Vukovar prije nije imao atletski klub, a upravo je Erste Plava liga privukla velik broj članova u AK Vukovar, kaže Dalibor Bičanić 

U Vukovaru su petu godinu zaredom održane kvalifikacije Erste Plave lige. Školarci iz Vukovarsko-srijemske i okolnih županija natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa, a po dvoje najboljih u svakoj disciplini izborilo je nastup na finalu u Zagrebu 9. rujna.

Dalibor Bičanić iz atletskog kluba Vukovar, organizatora ovog natjecanja, istaknuo je da do prije pet godina atletike u gradu nije bilo.

„Grad Vukovar je puno uložio u izgradnju stadiona i infrastrukturu, a onda je Erste Plava liga donijela atletiku u Vukovar. Vukovar prije nije imao atletski klub, a upravo je Erste Plava liga privukla velik broj članova u AK Vukovar. Taj broj svake godine raste, baš kao i broj sudionika lige. Veseli nas i to što sve veći broj natjecatelja dolazi iz različitih krajeva Hrvatske, od Iloka do Zagreba. Jedino organizacija Erste Plave lige može privući ovoliki broj natjecatelja u Vukovar“, kaže Bičanić i dodaje:

„Grad Vukovar nas je prepoznao, podržava Erste Plavu ligu i ove se godine ona održava upravo  prigodom Dana grada Vukovara. Treba reći da kao klub imamo od početka dobru suradnju i s AK Slavonija-Žito, a javljaju nam se i klubovi iz Virovitice, Jasenovca, Otoka, Vinkovaca. Svake godine ta suradnja je sve bolja, a sve zahvaljujući Erste Plavoj ligi.“

Osnivačica projekta Erste Plave lige Ivana Brkljačić nije skrivala zadovoljstvo organizacijom natjecanja, ali i sjajnim ozračjem na stadionu u Vukovaru.

„Pune tribine i 500-tinjak djece na stadionu u Vukovaru uoči Dana Grada prekrasan je prizor i potvrda kvalitete ovog projekta. AK Vukovar je postao ozbiljan sportki klub koji je u dvije godine okupio preko 50 članova i pokazao da može organizirati bilo koje sportsko natjecanje, a natjecanje za djecu je velik izazov. Veseli me što je upravo Erste Plava liga pomogla u razvoju kluba i mogu sa sigurnošću reći da je Erste Plava liga okosnica razvoja atletike u Hrvatskoj “, rekla je Ivana Brkljačić.

Fotografije pogledajte ovdje>>>

Rezultate pogledajte ovdje>>>

Kvalifikacije Erste Plave lige 2023 nastavljaju se 10. i 11. svibnja natjecanjima u Puli i Rijeci.

atletika erste plava liga 2023 vukovar