Svi ambasadori

Blanka Vlašić

O Blanki

Blanka Vlašić jedna je od najboljih skakačica u vis u povijesti atletike. Već sa 16 godina nastupila je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyju. Blanka je dva puta bila svjetska i jednom europska prvakinja u skoku u vis, osvojila je srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu i broncu u Rio de Janeiru. Zbog svojih rezultata proglašavana je najboljom atletičarkom Europe i svijeta te najboljom svjetskom sportašicom. Njezin skok preko 208 centimetara hrvatski je rekord i drugi najbolji rezultat u povijesti skoka u vis.

Blanka o svojem prvom iskustvu u atletici:

„Ne sjećam se svog prvog pravog natjecanja, ali se sjećam prvog pljeska nakon uspješnog skok. Dogodilo se to u školskoj dvorani, na satu tjelesnog odgoja u petom razredu osnovne škole. Skakali smo u vis za ocjenu, ja sam ostala zadnja, a cijela škola se okupila na hodniku i navijala dok sam škaricama skakala preko 145 cm.”

Zašto bi preporučila mladima da se bave sportom:

„Sport je više od igre i tjelesne aktivnosti. To je svijet prepun šušura i emocija u kojem svatko može pronaći nešto za sebe. Jedan pobjeđuje, ali svi su na neki način pobjednici.”

Fotografije

Blankina poruka